mandag 31. januar 2011

Verdens beste (og enkleste) knekkebrød

Det er ikke mye tiltak å bake herlige knekkebrød. De er kjempesunne og smaker herlig!

Du trenger:

2 dl sammalt hvete (grov)
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
2 ts salt
1 ts sukker
1 ts bakepulver
7 dl vann

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en bolle, enkelt og greit. Rør til du får en fin masse. Bre massen utover to brett med smurte bakeark. Pass på at det blir jevnt, hvis det smøres for tjukt p
å enkelte steder, kan du risikere at knekkebrødene blir seige på enkelte områder. La det h
ele svelle i en halv time.


Sett ovnen på 170 grader, varmluft. Hvis du ikke har varmluftsovn, kan du bare steke ett brett av gangen. Mens ovnen blir varm, ruter du opp massen til passe knekkebrød, sånn at de blir lettere å brekke av når de er ferdige.

Sett inn begge brettene i ovnen i en time. Åpne døren i blant, så du får luftet ut fuktighet. Da skal visstnok knekkebrødene bli ekstra sprø.


Avkjøl knekkebrødene, og brekk av. Voila!






PS: Har aldri prøvd å steke knekkebrød i noe annet enn en varmluftsovn, så det blir på eget ansvar. Temperatur og steketid kan nemlig avvike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar