fredag 21. januar 2011

Kjempegod tomatsaus a la Hanne Linn

Denne sausen lærte jeg av Hanne Linn, og den har blitt en gjenganger på kjøkkenet siden. Den passer like bra som pizzasaus som til pastaen.

Du trenger:

1 løk, finhakket

2 fedd hvitløk

6 soltørkede tomater (sånne halve)

1 boks tomatpure

1 boks hakkede tomater

1 ss sukker (sausen får en veldig syrlig smak uten, kan hende du trenger mer)

krydderurter (f. eks. oregano, basillikum....)

salt og pepper


(Hanne anbefaler 1 ss peanøttsmør også, men det har jeg ikke prøvd)


Slik gjør du:

Surr sammen løk, hakket hvitløk, og strimlede soltørkede tomater med litt olje i panna.

Samtidig gir du tomatpureen, de hakkede tomatene, sukker og krydder et oppkok i en kjele. Skru ned varmen litt, og tillsett løken og tomatene. Hele stå og godgjøre seg på svak varme i 10-20 min. Jeg bruker også å ha litt "Vegeta" (innvandrerbutikkrydder) oppi.


Dette er nok til to pizzaer. Du kan også fryse ned i porsjoner til pasta. Til pasta kan du servere med stekt kjøttdeig og parmesan.


Bon Apetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar