torsdag 24. februar 2011

Vårruller


For noen uker siden bestemte jeg meg for å prøve å lage vårruller. De ble kjempegode, og her er oppskriften!

(Nok til ca 30 vårruller)

Du trenger (til fyll):
500 g kjøttdeig
En halv hodekål, strimlet
3 gulrøtter, revet
1 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
Chili etter smak
100 g glassnudler (kan sløyfes, men gir vårrullene mer fylde)
Salt og pepper
Soyasaus
Litt frisk koriander

(Til rulling):
1 pk rispapir
1 egg
vann til pensling

Frityr:
Vegetabilsk smakløs olje (jeg brukte rapsolje)


Slik gjør du:

Begynn med å legg glassnudlene i vann, her skal de bli myke i løpet av ca 40 min. Når de er klare renner du av vannet, og skjærer dem i små biter.

Stek kjøttdeigen. En stor wokpanne funker best i denne sammenhengen, siden det blir ganske mye fyll hvis du ikke har en, må du nok belage deg på å steke i flere omganger. Når kjøttdeigen er ferdig stekt, tilsetter du løk, hvitløk og chili, og steker til løken er blank. Tilsett gjerne litt olje om kjøttet ser tørrstekt ut.

Når løken er blank tilsetter du kål og gullerot, og steker litt til. Ikke la det bli overstekt. Smak til med salt, pepper, evt koriander og en god slant soyasaus (jeg brukte ganske mye). Tilsett glassnudlene til slutt.

Rulling:
Bløt rispapirene, ved å legge dem på et vått kjøkkenhåndkle og pensle vann over dem. bløt gjerne 4 om gangen, men pass på at de ikke rører hverande; da klistrer de seg sammen.

Pensle egg til lim på den ene kanten. Legg en skje fyll i motsatt ende. Rull til midten og brett inn de to resterende kantene. Rull videre så kanten med "lim" legger seg over til slutt. Det ligger sikkert en video på youtube som illustrerer.

Frityr:
Ha masse olje i en kjele eller i wokpanna, høyt nok til at det dekker en vårrull. Varm opp, men ikke på høyest varme. Når oljen er blitt varm legger du 3-4 vårruller oppi, og lar dem ligge til de bobler skikkelig over hele. Når de er sprø og ferdige legger du dem på kjøkkenpapir til tørk.

Fryses ned, og stekes i ovn når du har lyst på.

Mange gode raske middager er verdt en kveld med litt slit :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar