fredag 25. februar 2011

Fantasilaks med fantasipasta


Denne retten fant jeg på i dag, da jeg plutselig fikk lyst på laks. Improvisasjon er bra, og godt ble det!

(Nok til en person)

Du trenger:

Til fisken:
1 laksefilet (skinn og beinfri)
3 ss olje
1 fedd hvitløk
1 hakket soltørket tomat (sånne halve)
1 ts pasta basilico (godt krydder fra santa maria, med basillikum, pepper, hvitløk osv. Du kan bruke basillikum i stedet.)
Salt og pepper
Litt frisk kruspersille
3 ss hvetemel til panering

Til pastaen:
To klumper tagliatelle (båndpasta)
2 champignoner
1 tomat
1 fedd hvitløk
En liten neve frisk kruspersille
Litt fersk hakket chili (etter smak)
Salt og pepper
Urter: urtesalt, fersk basillikum eller Pasta Basilico, kjør på.
Extra virgin olivenolje.

Slik gjør du:
Begynn med å lage små snitt i fisken. Bland olje, hvitløk, persille, soltørket tomat, salt, pepper og krydder i en skål. Gni deretter marinaden inn i fisken, og pass på at du får dyttet de litt større bitene inn i "lommene". La det ligge og trekke i 10 min, og rull deretter fisken forsiktig i litt mel blandet med salt og pepper. La fisken ligge å godgjøre seg mens du lager pastaen.

Kok pasta som vist på pakken. Skjær soppen i passe biter, og stek den i panna sammen med litt olje. Rett før den er ferdig tilsetter du hakket persille, hvitløk, urter og og chili. Tilsett tomaten skåret i små biter. Smak til med salt og pepper. Når pastaen er ferdig, heller du av vannet og tilsetter soppen etc. i kasserollen. Ha oppi en god slant god olivenolje og rør rundt. NB: Det skal ikke kokes mer etter du har helt av vannet.

Til sist steker du fisken, med margarin i panna i 3-5 min på hver side. Varmen skal være middels.

Server!

Godt med rømme eller dressing til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar